About

Akárcsak a legjobb dolgok az életben, ez a könyv is barátságból és elkötelezettségből született azzal a szándékkal, hogy képet adjon a budapesti kortárs kézműves tervezők változatos és gazdag közegéről. Mivel korábban hasonló gyűjteményes kötet nem született, könyvünk hiánypótlónak mondható. A hiátus kitöltése mellett ugyanakkor célunk volt egyfajta élő korlenyomat létrehozása, valamint egy kreatív Budapest-térkép megrajzolása is. Az alkotóterületek alapján csoportosított designerek mellett könyvünkben felsorakoznak azok az üzletek és galériák is, ahol a korábbi oldalakon bemutatott tárgyak a tervezők saját műhelyei mellett elérhetőek.

Szerzőink

Bárdy Anna kisgyerek kora óta különös vonzalmat érez a papír és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek iránt, nem véletlen hát, hogy grafikusként a kiadvány- és arculattervezés vált számára a legkedvesebb alkotóterületté. Anna 2013-ban szerezte meg diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika mesterképzésén, az egyetem elvégzése óta független tervezőként dolgozik kulturális és kereskedelmi szférából érkező partnerekkel egyaránt. Tervezői attitűdjére jellemző konceptuális megközelítése lényegre törő vizuális válaszokban ölt formát, melyeket hosszas technikai és szakmai kísérletezés előz meg. Oktatóként a Budai Rajziskolában és a MOME Typo képzés keretében szerzett gyakorlatot, munkái megjelentek a Magyar Design Évkönyv válogatásában. Néhány év óta utazásainak ihletésére kis kiadványsorozatot készít, melynek alapötletét a digitális gyűjtögetés paradox természete adja.

Boldizsár Károly 1995-ben ofszet gépmester képesítést szerzett a Nyomdaipari Szakközépiskolában. A könyvkötészet mesterségét autodidakta módon sajátította el, ez alapozta meg a Bomo Art papírmanufaktúra létrejöttét 1997-ben. Vállalkozása egyedülálló hazai sikertörténet, melynek legjelentősebb mérföldköveit nagy presztízsű nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való rendszeres részvétel, két fővárosi márkabolt létrehozása és több mint száz viszonteladó partnert számláló nemzetközi kereskedelmi hálózat kialakítása jelöli. A Bomo Art palettája évente több alkalommal frissül új termékekkel, a márka vállalt küldetése, hogy szorosabbra fűzze ember és könyv kapcsolatát, felkeltse az alkotás vágyát, és minőségi termékeivel kivételes örömet szerezzen vásárlóinak. Károly számára fontos, hogy szakmai sikerei által pozitív, lelkesítő példát mutasson fiatal alkotók és pályakezdő vállalkozások számára.

Hoffmann Petra az Eötvös Loránd Tudományegyetem művelődésszervező szakának, majd a KREA Kortárs Művészeti Iskola lakberendező szakának elvégzése után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designelmélet mesterképzésén szerzett designteoretikus diplomát. 2010 óta foglalkozik designkommunikációval és különböző designesemények szervezésével az egyik legnépszerűbb hazai tematikus online magazin, a Stilblog alapítójaként. Szerkesztőként és projektmenedzserként részt vett a Magyar Design Évkönyvek létrejöttében, egy rövid ideig a Design Hét Budapest kommunikációs vezetőjeként dolgozott. 2017-ben nyitotta meg saját üzletét Stilshop néven, a Hygge központtal való együttműködésben a Bálna épületében, melynek kollekciójában kis szériában alkotó hazai tervezők munkáit kínálja. Petrát az újabb és újabb kihívások és izgalmas projektek létrehozása motiválja, melyek egytől-egyig a design világához kötődnek.

Rácmolnár Milán 2013-ban végezte el a Budapesti Metropolitan egyetem fotográfia szakának alapképzését, mesterdiplomáját 2016-ban szerezte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Milán szakmai elhivatottsága és kísérletező attitűdje változatos alkotóterületek felfedezését és folyamatos szakmai fejlődését eredményezik. Egyaránt otthonosan mozog a fotográfia alkalmazott és autonóm területein – önálló művészeti projektjei mellett portfólióját divatfotók, tárgyfotók és eseményfotók gazdagítják. Munkái egyéni kiállításai mellett hazai és nemzetközi csoportos kiállítások keretében is gyakran láthatók. Érdeklődésének középpontjában a hibák esztétikája, az illúzió és a valóság közötti vékony határmezsgye, valamint a különböző, szabad szemmel nem látható jelenségek vizualizációja állnak.