Marcus Goldson

Marcus Goldson kenyai-brit festő és illusztrátor a kilencvenes évek elején érkezett Budapestre és azóta is Magyarországon él és dolgozik. Marcus a hétköznapi lét szenvedélyes megörökítője: valamennyi műve személyesen megélt sztorikat elmesélve  hordoz szatirikus, ámde vidám üzenetet.

A művész humorral és színekkel ragadja meg az élet lényegét: a legtöbb festménye afféle vizuális napló, az átélt élmények egyfajta dokumentációja, a valós élet tanulmányozása. A képeken megjelenő karaktereket mind valódi személyek alapján mintázza; jellegzetes figurákkal benépesített életképei, szubjektív pillanatfelvételei, egy sokak számára ismerős és szerethető látványt tárnak elénk.

"Mindenhova a vázlatfüzetemmel járok, és bár nem ülök egész nap kávézókban, hogy rajzoljak, amit az utcán látok, azt gyorsan leskiccelem, esetleg emlékezetből festek. A hely nagyon fontos számomra, a Baross tér vagy a Kálvin tér pont úgy kell, hogy kinézzen, mint a valóságban. Ide helyezem be a szereplőket, majdnem úgy, mintha színház lenne, apró történeteket mesélek el velük, ha lehet, humorral" - mondja Marcus egy interjúban

 

Marcus feleségével, Ildikóval dolgozik együtt budapesti stúdiójukban, alkotásaik a Makers' Market állandó résztvevői.


MŰHELY CÍME: Goldson Képraktár - 1114 Bp, Eszék utca 6/b - Lakás/stúdió, megbeszélés szerint látogatható

EMAIL CÍM: marcusildiko@gmail.com

WEBOLDAL: marcusgoldson.co.uk

TELEFONSZÁM: +36303223853

FACEBOOK OLDAL: marcusgoldsonart

INSTAGRAM: @marcus.goldson