Lantos Judit Kerámia

Lantos Judit közel harminc éve készíti gyönyörű, egyedi, kisszériás kerámia alkotásait szentendrei műhelyében. Alkotó tevékenysége során elsősorban étkészletekre, konyhai és háztartási eszközökre koncentrál. Őszinte, letisztult vonalú, modern formavilágú használati tárgyainak mindegyikén fellelhető az alkotó kézjegye és a készítés során alkalmazott technikák nyoma. Ezek az apró szabálytalanságok, a felszín struktúrájának játékossága és a kísérleti mázak esetlegessége teszi különleges, egyszeri és megismételhetetlen darabokká kerámiáit.

Igyekszem hagyni, hogy érvényesülhessen az, ami eleve szép: a porcelán végtelen tisztasága, áttetszősége, nemes felülete, a fajansz csodás formálhatósága, színgazdagsága. Remélem - apró tökéletlenségeiken és szabadságukon keresztül - ezek az „anti-indusztriális” tárgyak örömet szereznek majd leendő tulajdonosaiknak.mondja Judit aljkotásairól.

 

Magas hőfokon égetett kőedény és porcelán tárgyait finom pasztell mázakkal, vagy természetes földszínekkel látja el, melyeket előszeretettel használják gasztro-fotósok és éttermek is. Az étkezési kerámiák és lakberendezési tárgyak mellett porcelán ékszereket is készít. Judit a Makers' Market állandó résztvevője, a vásárokon főképp ezekkel a kisebb darabokkal vesz részt.

Egyedi megrendelésekre is készít tárgyakat, sok külföldi vásárlót köszönhet népszerű és gyakran frissülő közösségi médiaoldalainak. Alkotásai budapesti design üzletek és vásárok állandó, kedvelt szereplői, műhelyében rendszeresen tart workshopokat, melyekről honlapján, valamint Facebook és Instagram oldalain éresíti az érdeklődőket.

 

MŰHELY CÍME: 2000 Szentendre, Rózsa utca 23.

EMAIL CÍM: juditlantoskeramia@gmail.com

WEBOLDAL: www.lantosjudit.hu

TELEFONSZÁM: +36203385738

FACEBOOK OLDAL: LantosJuditKeramia

INSTAGRAM: @lantosjuditceramics