Czirkakerámia

Czitó Klára, a Czirkakerámia alapítója és alkotója egyedi, korongozott lakberendezési kerámia tárgyakat készít, melyeket magas tűzön éget ki. Emellett néha kisebb kitérőket tesz a raku varázslatos világába. 

Klára először egy hobbi stúdióban került a kerámia vonzáskörébe. Magával ragadta a lehetőség, hogy kézzelfogható, maradandó, használható tárgyat alkothat, amely a legapróbb részletekig „testre szabható”. 

A kisgyerekes lét időszaka után pályamódosítóként, az angoltanítást hátrahagyva szerzett fazekas képesítést és nyitotta meg műhelyét 2020-ban.
Tematikus workshopjain és többek között a Makers' Market által biztosított fórumokon is remek közönséget ismert meg. A sok pozitív visszajelzés arra bátorította, hogy folytassa a megkezdett utat, melyen azóta is jár. 

Érdemes energiát szánnunk a minket körülvevő tárgyak megválasztására, hiszen a környezetünk állandóan hat ránk. Az előszobai lerakó tál, a kedvenc bögre, váza a hétköznapjaink része, miért ne lehetne olyan, amit nem csak használunk, hanem amiben örömünket is leljük? - vallja Klára.

 

Kerámiái megtervezésénél is ezt az elvet tartja szem előtt, kiaknázva a műfajban rejlő lehetőségeket, folyamatosan keresi azt a pontot, ahol a használhatóság és a szerethetőség találkozik. 

Alkotóként leginkább a forma és a felület kapcsolata, egymásra hatása érdekli. Szereti feszegetni technikai tudásának határait, hiszen a kerámia olyan terület, ahol mindig van tere a fejlődésnek, a kísérletezésnek. 

 

MŰHELY CÍME:  1029 Budapest, Labdarózsa utca 5. - Látogatás előzetes egyeztetés alapján

EMAIL CÍM: klara@czirkakeramia.hu

WEBOLDAL: czirkakeramia.hu

TELEFONSZÁM: +36702088850

FACEBOOK OLDAL: czirkakeramia

INSTAGRAM: @czirkakeramia