SUSU Keramika

A SUSU Keramika Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra közös márkája: kézzel készült, kézzel épített kerámiáik, amik az egyenetlenséget hirdetik. Habár mindennapi használati tárgyakat készítenek, nem tagozódnak be egy már meghatározott formavilágba. Tárgyaik élőek, ujjnyomosak, soha nem homogének, de mégis letisztultak. A mintáik alakulását a kész, nyers formák határozzák meg. 

Szaffi és Flóra éveken át számos különféle kreatív területen és sok közös ismerősön keresztül távolról figyelték egymás munkáját, mindketten régóta tervezték már, hogy egyszer majd valami igazán izgalmasat hoznak létre együtt.

Szaffi textiltervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, Flóra pedig design- és művészetelmélet szakon diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetemen, de a kétkezi alkotás tőle sem áll távol − előszeretettel fest, farag, hímez, fűz. Külföldön eltöltött éveik után egyszer csak megszületett az ötlet: a kerámia, mint kettejük érdeklődésének közös metszete, így jött létre a SUSU Keramika márka, melynek neve egyébként indonéz nyelven tejet, japánul pedig kormot jelent. Kézzel mintázott apró használati tárgyaik különlegességét az egyedi, kézi festésű grafikák, arany minták, növény- és arcmotívumok adják. 

Mindketten a színek és minták megszállottjai, dolgoztak grafikusként, ami után nagyon élvezik az agyagot és a kézzel fogható tárgyat, amire rajzaik kerülnek. Mindent ketten készítenek el: kettejük ízlése, személyisége és stílusa nagyon hasonló, így egyszerű együtt dolgozni, de pont annyira különböző is, hogy mindketten tudnak új ötleteket behozni, felfrissülni és inspirálni egymást.

A SUSU Keramika azonnal elvarázsolta a budapesti designrajongókat, a kis márka sikeresen növekszik, így a családi műhelyt kinőve 2018 őszétől már önálló budai stúdiójukban látogathatják meg a lányokat az érdeklődők!