Ékszert karácsonyra!

Ékszert adni és kapni mindig kivételes élmény, legyen szó egy szép nyakláncról, karkötőről, vagy (khm) gyűrűről :) Különleges pillanatoknak állíthatunk emléket egy-egy szép ékszerrel, amelynek értékét sokszor nem is az alapanyag nemessége, hanem a hozzájuk kötődő érzelmek határoznak meg. 

Aktuális válogatásunkban a Makers' Market karácsonyi időszakának ékszertervezőit mutatjuk be. A paletta nagyon széles: a játékos üveg és gyurma ékszerektől kezdve mutatunk ezüst és arany darabokat, valamint drágakövek felhasználásával készített kreációkat. Szeretettel ajánljuk ezeket a kézzel és odaadó figyelemmel készített különlegességeket, és ha esetleg egyedi ékszerben gondolkodtok, érdemes személyesen felkeresni az alkotókat, hiszen kivétel nélkül mindannyiuknál van lehetőség saját elképzelések megvalósítására is! 

Lássuk hát, kikkel találkozhattok a Makers' Market-en a hazai ékszeres alkotók közül november 25-én, december 10-én, vagy 17-én, a Marczibányi téren:

MALNA

Székely Málna ékszerei hatalmas kedvenceink és nem csak távolról: büszkén viseljük őket minden nap! Málna kollekciójában köves (és nem köves) gyűrűket, medálokat, láncokat és vicces formájú fülbevalókat, karkötőket találhattok. Jellegzetes karakterüket tökéletlenségük őszintesége adja.  

 

FRUZSI FEKETE JEWELRY

Fekete Fruzsi ékszerei hűen magukon viselik az alkotó kézjegyét. Gyönyörű, organikus formái fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok, brossok formájában valósulnak meg, ráadásul a különleges megmunkálási eljárásnak köszönhetően sosem készül két ugyanolyan darab! Ha pedig jeggyűrűben gondolkoztok, a legnagyobb szeretettel ajánljuk Fruzsi szuper széles palettáját (szintén kipróbált minőség :)

 

MIRUMIRU

A Mirumiru cukorka színű üvegékszerei egészen egyedülállóak, nem csupán egyedi alapanyaguk, de játékos formáik és imádnivaló színeik miatt egyaránt! Klasszikus fülbevalók és gyűrűk mellett menő színes fülgyűrűk is készülnek üvegből Gerda műhelyében!

 

LEANEA 

A Leanea Jewelry ékszerei különleges precizitással készülnek. Cser Bogi kollekciójában a geometrikus formák és az organikus vonalak szép egységet alkotnak, köves darabjait pedig izgalmas, szuper esztétikus foglalásokkal készíti, amiért különösen rajongunk! Bogihoz szintén fordulhattok egyedi, vagy alkalmi ékszerek készítésével!

 

BETONBRILL

Ha különleges és egészen szokatlan alapanyagú ékszerre vágytok, ajánljuk figyelmetekbe a Betonbrill kollekcióját! Karkötők, gyűrűk és fülbevalók természetes színű és színezett betonból!

 

SAPI JEWELRY

Szilágyi Sapi természet ihlette ékszerkollekciója nagy-nagy kedvencünk, ráadásul Sapi csak ritkán vendégeskedik a Makers' Market-en, ezért erősen ajánlatos ellátogatni hozzánk december 10-én a Marczibányi Térre és élőben megcsodálni Sapi alkotásait!

 

NISE DESIGN

A Nise Design márka koncepcióját három fő alapanyag - az egzotikus fa, a műgyanta és az ezüst - használata írja körül. Kollekcióik e három anyag kapcsolatát boncolgatják, néha egy-egy alkotóelemet kiemelve, máskor pedig az összhangra koncentrálva a különleges, egyedi összhatás jegyében!

 

KAO BY AGNES KORSÓS

Korsós Ági ékszereit a szokatlan és izgalmas anyagtársítások teszik különlegessé: ősi, természetes anyagokat kombinál modern, mesterségesen előállított matériákkal: neonos plexit, műanyag hulladékokat fával, csonttal, szilikont ezüsttel, arannyal, rézzel, alpakkával és drágakövekkel, tenyésztett gyönggyel. "Úgy hiszem, hogy mindenfajta tárgy megalkotása egyfajta teremtés is. Az ékszer amit választunk, vagy választanak nekünk, egy darabka a lelkünkből. Amikor viseljük, a testünk részévé válik. Olyan, mint a fűszer az ételnek: kihangsúlyozza a karaktert" - mondja Ági. Aki pedik kipróbálná az ékszerkészítés élményét, annak szíves figyelmébe ajánljuk Ági karácsonyi workshopjait!

 

SOSZTARITS LUCA

Sosztarits Luca főképp ezüstből készült ékszereit a természet inspirálja, a Balaton-tematika buborékok, hullámok, vagy bazaltorgonák formájában gyakran visszatér munkáiban. 

 

FRUSKA

Kiss Fruzsina kedvelt alapanyaga a hőre keményedő művész gyurma, amelyet sok féle technikával munkál meg, így születnek játékos fülbevalói a sokszínűség jegyében!

 

OOH MY DEER

Sarkadi Fanni, a márka tervezője, egyedi hangon, személyes megélések adta inspirációval és egy erőteljes, minden kollekciójára jellemző központi üzenettel készíti narratív ékszereit. Tárgyai megalkotásához a mindennapjainkat átszövő útkeresések, kapcsolódások, elengedésről és édes-bús tapasztalásokról szóló életszakaszok adják. Életszeretete átjárja minden munkáját, amelyek finomak, bátrak és nőiesek. Ezüst és arany ékszerei narratív elemként viselik drágakő foglalásaikat magukon, legyen szó gyémántról, zafírról, turmalinról vagy más különleges tulajdonságú ásványról.

 

1063°C JEWELLERY

Az 1063°C két Budapesten alkotó ékszertervező művész, Lányi Annabori és Sági Luca 2022-ben alakult kollaborációja. Az arany olvadáspontjáról elnevezett 1063°C kettejük karakterének és tudásának olvasztótégelye, melyben művészet, ötvösmesterség és magas minőségű anyaghasználat keveredik. Nagyon szeretjük egyszerre klasszikus és vagány vonalukat, sokféle stílushoz passzolnak autentikusan!

 

PLANTETHICS

A Plantethics egy etikus, fenntartható, vegán ékszereket, divat és lakberendezési kiegészítőket készítő hazai márka, amelyet a budapesti tervező, Dénes Barbara 2015-ben alapított. A természet-ihlette, letisztult, elegáns darabokat a növényetika elvei szerint, kézzel és szeretettel állítják elő, kiemelt figyelmet fordítva az alapanyagokra, beszállítókra, és a munkakörülményekre is. Minden ékszer felelősen beszerzett, fair trade és újrahasznosított nemesfémből, fából, üvegből és valódi növényekből készül, kifinomult megjelenést kölcsönözve viselőjének.

 

Makers' Market adventi dátumok:

  • November 25.
  • December 10.
  • December 17.
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ