2 évesek lettünk - érkezik szülinapi bulink!

Két évesek lettünk! 

Fantasztikus érzés, hogy már két éve velünk vagytok alkotóként és látogatóként és hogy közösségünk hónapról-hónapra egyre népesebb. 

Nagyon szeretjük a vásárainkat, nagyon szeretünk Veletek rendszeresen találkozni, beszélgetni, inspirálódni tehetséges alkotóink munkáiból, meghallgatni a visszajelzéseiteket és igyekezni fenntartani azt, amit elkezdünk és lehetőleg még jobbá formálni és főképp minél több érdeklődőhöz eljuttatni a Makers' Market-et!

Az éve eleje a köszönetnyilvánításról is szól: nagy hálával tartozunk az őszi-téli vásárainkat befogató Marczibányi Téri Művelődési Központnak a vendéglátásért - Áginak, Barnáknak, Csengének, Edinának és Zsófinak a támogató hozzállásért és szeretetteljes együttműködésért!

Lassan pedig elérkezünk újra a tavaszi-nyári időszakhoz, amikor is visszatérünk a Fény Utcai Piacra és újra nagy létszámú vásárokat tarthatunk! A Piac támogatásáért, professzionális és rugalmas hozzáállásáért, valamint a közvetlen, baráti hangulatért, amiben dolgozhatunk, Bebének és Zolinak vagyunk hálásak, a rengeteg közreműködő munkáért pedig az összes kedves munkatársuknak!

Valamint nagy köszönettel tartozunk a Makers' Market események állandó fotósának, Rácmolnár Milánnak a barátságért és mindig csodás képekért!

Idén pedig folytatjuk a tavalyi évben megkezdett hagyományt és a szülinapunk ünneplésével kezdjük az évet: február 11-én a Marczibányi Téren tartjuk második születésnapunkat workshoppal és filmvetítéssel egybekötve, valamint egy számunka különleges koncerttel zárásként, a vásárt követően. 

PROGRAM:

Makers' Market Design Vásár - 10.00 - 17.00 - Szülinapi vásárunkon a legrégebben velünk lévő alkotókkal, úgymond "alaptagokkal" találkozhattok

11.00 - 17.00 - Válogatás a Fast Forward Program filmes alkotótáborban készült animációs, kisjáték- és dokumentumfilmekből A táborban a filmes szakma iránt érdeklődő 18-35 éves fiatalok találkoznak, akik tíz napon át közösen dolgoznak az általuk közösen kitalált projekteken. A résztvevők kis csoportokban dolgoznak, az alkotófolyamatot mentorok segítik - a vetítésen pedig a 2023-as táborban mindössze tíz nap alatt elkészült filmalkotásokat mutatjuk be!

12.00 - Kerámiafestő Workshop a Parbiarttal - A kerámiafestő workshopon a  a Parbiart stúdiójában készült tárgyakat festhetik ki a résztvevők, majd egy hónapon belül kiégetve, bemázazva érkeznek meg és postán a résztvevőknek.

19.00 - Felső Tízezer akusztikus koncert - A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már négy lemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt.

 

A zenekar 2022-ben bemutatta Elkerülhetetlen című negyedik albumát. Ezen az estén a kedvenc dalok akusztikus hangszerelésben szólalnak meg. A koncertre szóló jegyek ITT vásárolhatók meg elővételben. 

Tartsatok velünk, ünnepeljük együtt a kreatív hazai alkotókat, szeretettel várunk február 11-én egész nap a Marcziban!

Szülinapi cikkünk borítóképén Barbarapattern illusztrációi szerepelnek, melyről a képet Rácmolnár Milán készítette, akárcsak a galériában szereplő képeket!