KAO (By Ágnes Korsós)

 

A Korsós Ági munkáira jellemző hangulatot leghűebben József Attila egyik idézete fejezi ki: 

“Én boldog pillanataimban gyermeknek érzem magamat és attól derűs a szívem, ha a munkámban játékot fedezek föl. Félek a játszani nem tudó emberektől és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok a szűkös életföltételek, amik a játék kedvét szegik, megszűnjenek.”

 

Ági szeret kísérletezni a különböző anyagok kompatibilitásával, a formák létrehozásának technikai megoldásaival. Ősi, természetes anyagokat kombinál modern, mesterségesen előállított matériákkal: neonos plexit, műanyag hulladékokat fával és csonttal, szilikont ezüsttel, arannyal, rézzel, alpakkával és drágakövekkel, tenyésztett gyönggyel.  

"Úgy hiszem, hogy mindenfajta tárgy megalkotása egyfajta teremtés is. Az ékszer, amit választunk, vagy választanak nekünk, egy darabka a lelkünkből. Amikor viseljük, a testünk részévé válik. Olyan, mint a fűszer az ételnek: kihangsúlyozza a karaktert" - mondja Ági.

 

Ági a Keleti Károly utcában működő MUMU Műhelymúzeum egyik alapítója, így nem csak tárgyaival, de gyakran személyesen vele is találkozhatnak az idelátogatók, sőt, akár az alkotás pillanataiba is betekinthetnek. 

 

MŰHELY CÍME: Mumu Műhelymúzeum 1024, Budapest Keleti Károly utca 42/A

EMAIL CÍM: agikorsos@gmail.com

WEBOLDAL: kao.hu

TELEFONSZÁM: +36703651754

FACEBOOK OLDAL: Kao Jewelry

INSTAGRAM: @kaobyagneskorsos