SUSU Keramika

Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra éveken át számos különféle kreatív területen és sok közös ismerősön keresztül távolról figyelték egymás munkáját, mindketten régóta tervezték már, hogy egyszer majd valami igazán izgalmasat hoznak létre együtt.

Szaffi textiltervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, Flóra pedig design- és művészetelmélet szakon diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetemen, de a kétkezi alkotás tőle sem áll távol − előszeretettel fest, farag, hímez, fűz. Külföldön eltöltött éveik után egyszer csak megszületett az ötlet: a kerámia, mint kettejük érdeklődésének közös metszete, így jött létre a SUSU Keramika márka, melynek neve egyébként indonéz nyelven tejet, japánul pedig kormot jelent. Kézzel mintázott apró használati tárgyaik különlegességét az egyedi, kézi festésű grafikák, arany minták, növény- és arcmotívumok adják. 

A SUSU Keramika azonnal elvarázsolta a budapesti designrajongókat, a kis márka sikeresen növekszik, így a családi műhelyt kinőve 2018 őszétől már önálló budai stúdiójukban látogathatják meg a lányokat az érdeklődők!